Rapport från Mantorp....

2008-09-15


Då det som sagt slarvats lite med att uppdatera hemsidan, så får jag nu uppdatera för två race. Dels Mantorp från den 23:e augusti, och från Knutstorp den 13 september.
Dock så har det tyvärr hänt något med hemsidan, och ALLA mina foto under media delen är tyvärr borta!! :(. Får se om vi kan lösa problemet… men men.. jag kan berätta vad som hänt på racen i alla fall.
Börjar med Mantorp.
Då denna banan ligger lite längre hemifrån, så åkte vi upp kvällen innan. Det mesta förberedes kvällen innan, och det var mest vädret vi var lite oroliga för, då de hade lovat risk för regn. Men på morgonen såg det ok ut, och som tur var klarade vi oss utan regn hela dagen.
Olof och Jompa hade även fixat ny lack på hojen (som de även hade när de körde på Kemora)

Sveriges snabbaste traktor?

Olof och Jompa hade varit här och tränat veckan innan, vilket nog inte var fel, då de aldrig hade kört banan innan. Jag hade kört banan en gång 2005, så jag kände till hur den gick, men märkte ganska tidigt att det var inte mycket man kom ihåg.
Väl till kvalet så började jag, för att sen byta över till Olof och Jompa. De envisades med att de skulle köra andra hojen, medans jag skulle köra race hojen med den stora tanken. När jag körde, så tyckte jag att hojen kändes helskum, och jag fick inget förtroende alls. Jompa och Olof kände dock inte av något av de, då de körde med andra hojen, vilket gjorde att de såklart kunde köra bra mycket fortare. Jompa kvalade in oss på en tredje plats, vilket var helt ok.
Till racet gjorde vi inga ändringar, och la bara på nya sulor och bromsbelägg. Jag hoppades att det bara var att det var kallt som gjorde att jag inte fick förtroende för fästet.
Jompa skulle börja köra, då han hade varit snabbast på kvalet, och sedan Olof, och sist jag.
Väl ute på startplattan kommer Stefan springades… - Flyttade ni över transpondern igen från andra hojen? -Ooohhhh hel….e! Det glömde vi… Fort som sören sprang jag tillbaka och hämtade transpondern som Olof fick sätta på medans hela startfältet väntade.

T.o.m. tävlingsledningen märkte att de inte hade fått någon signal från våran hoj på utvarvet och kom och frågade oss om transponderna...

Starten gick, och Jompa kom iväg bra. Dock kunde han inte hänga med riktigt, och tappade några stycken, men låg sen stabilt. Efter styvt en timme så bytade Jompa över till Olof. Efter nästan hela Olofs pass, så kraschade en av Allt i Däcks förare, men klarade sig, och reste hojen och fortsatte att köra. Dock så varade det inte så länge, för på slutat av långa rakan så började ryka, och det var olje kylaren som hade fått sig en smäll i kraschen och läkte nu. Han klarade kurvan efter rakan, men sen på nästa så gick han i backen igen. Men problemet var att nu förarna bakom inte såg att det var olja på banan. Tyvärr så gick två-tre hojar av efter rakan, och tyvärr var Olof en av dem. Som tur var så skadade han sig inte, och lyckades att ta sig tillbaka till depån med hojen. Racet avbröts, för att de skulle kunna sanera bort oljan. Det var ett mycket klok beslut, då säkerheten trots allt går först. Vi detta laget låg vi på 5:e plats

Nu var det tok meckning som gällde. En sån här sak brukar även dra till sig en hel del åskådare.

Efter mycket hets, så såg hojen ok ut igen.


Nu var det min tur att köra, och racet började med tre varv bakom SafetyCar, för att vi skulle kunna se var oljespåret hade varit. Efter tre varv så gick starten, och vi startade från 4:e plats (skulle varit 5:e, men Allt i Däck kom inte till start då hojen inte var körduglig längre efter oljespillet). Jag tog det lugnt i början, innan man visste hur bra greppet var med tanke på olje spillet, och även om allt var fastspänt på hojen ordentligt efter den hetsmeckning som hade varit. Jag ökade tempot allt eftersom, och efter ett litet tag så fick jag upp bra tempo, och kunde ligga o nöta snabba varv hela tiden. Tyvärr blev inte racet mer spännande än så, och vi rullade in på en fjärde plats. Olof och Jompa körde ganska jämt, och jag var ca 1,5 sek snabbare. Nästa gång ska vi kvala på samma hoj, räkna med det :)
Nu hade vi 112 poäng, mot 104 som Fiver hade på 2:a platsen. Helt klart spännade inför både Knutstorp och Anderstorps racet som är kvar.
Tabellen: http://www.mylaps.com/championship/view.jsp?id=4133

Hmm.. tiden går fort. Får bli Knutstorp rapport imorgon istället :)

Mvh
Benny