NORDIC ENDURANCE CHALLENGE mästare 2008!!

2008-10-08Ja, vi lyckades faktiskt att ta hem titeln i NEC (Nordic Endurance Challenge) i år!
Tyvärr har uppdateringarna återing släpat på hemsidan... husbygget tar mycket av fritiden :)

Som nämndes för ett litet tag sedan, så vann vi tävligen på Knutstorp som gick 13:e september. Bakom oss var Fiver, som var våran tuffaste konkurrent så här långt in på säsongen, och trea blev Bröderna Hörberg. Vi låg fortfarande i mästerskapsledning inför denna tävlingen, och att vi sen vann denna, gjorde läget ännu bättre inför finalen på Anderstorp. Vi hade nu 13 poängs ledning i serien inför finalen, vilket kändes väldigt gött. Vi lyckades (eller rättare sagt jag) även att sätta racets snabbaste varv, vilket också var kul. Henke och Henke gjorde återigen en kanon insats med våra tankningar. Tack till Roger Nilsson som ställde upp och hjälpte oss denna helgen, då Stefan tvunget skulle spela bowling istället.... hur man nu i hela friden kan prioritera bowling framför roadracing begriper vi inte. Och inte nog med det, även Sofie gjorde likadant... jisses.

Till finalen på Anderstorp var vi åter igen samlade allihopa, och taggade till tusen. Vi visste nu att det räckte med att komma på en 7:e plats för plocka hem mästerskapet, om Fiver vann racet. Detta får vi ju bara inte strula bort.
Dagen innan, så tränade både Olof och Jompa på banan, jag däremot fick hålla mig hemma tyvärr igen. Träningen gjorde nog susen, för Olof kvalade in oss på andra plats, bakom BR. Hörberg (som låg trea totalt i tabellen). Fiver kvalade 8:a, vilket var till våran fördel. Olof fick därmed ta starten. Men starten sumpade han rejält. Efter att ha släppt förbi lite mer än halva startfältet så var äntligen Olof iväg, och satte upp en rejäl fart. Något förvånade blev vi när han passerade som 4a efter första varvet. Bra uppkörning direkt. Han klättrade lite till, men tappade sen igen. Det hela flöt på bra, och Jompa tog sen nästa pass. Till mitt pass, så blev vi tyvärr tvungna att byta bakdäck, då det redan var dåligt efter två timmar. Jag gick ut på tredje passet, och nu med nytt bakdäck. Började att få upp tempot hyffsat snabbt, och märkte att det flöt ju på bra. Lyckades åter igen att vara snabbast i teamet, kul! Tyvärr räckte inte bensinen av någon konstig anledning lika länge för mig, och blev tvungen att lämna över innan det ens hade gått en timme tyvärr. Olof tog över igen, och sen Jompa. Vi låg nu 2:a, och hade en liten marginal ner till 3an, som var BR. Hörberg. Etta låg Fiver, men tyvärr låg vi lite för långt efter för att kunna rå på dem. Inför sista passet så visste vi inte om bakdäcket skulle hålla längre, då det hade gått mer än 3 timmar. När sista tankningen gjordes, och vi bytade över till mig, så såg däck hyffsat ut, och vi valde att köra i mål med det den sista timmen. Dock kan lungt erkännas att det va inte mycket till fäste längre när det började att närma sig slutet, då det hade gått 4 timmar . Framdäcket använde vi samma hela tiden, så det var 6 timmar på det. Men vi kom i mål som 2a, vilket var superkul, och detta innebar att vi plockade hem mästerskapet!


Racet vanns av Fiver, vi tvåa, och Br. Hörberg trea. I totala mästerskapet vann vi, Fiver tvåa, och Br. Hörberg trea, så vid prisutdelning, så fick alla tre teamen var med två gånger på pallen, dock i lite olika ordning :)


Hela teamet samlat.
Jag, Jompa och Olof.
Framför oss från vänster, Henke, Stefan och Henke. Fast visst... nu när jag tänker på det, så gäller från höger också, så det spela ingen roll :)

Stort tack till Henke, Henke o Stefan som hjälpt oss under hela säsongen. Kanon jobbat! Tack grabbar!

Jag vill tacka teamet för en super kul säsong, och vill även tacka Jompa och Olof, för att ni hade förtroendet att ha med mig i teamet. Hoppas ni blev nöjda (bör ni blivit, då jag var snabbast av oss på 4 av 5 tävlingar jag var med på :)haha )

Tack även till alla sponsorer!
Och tack till Hans Brånalt som har skött hela ERF serien, kanon!

http://www.mylaps.com/championship/view.jsp?id=4133

http://www.sdsab.se/erf/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=6&Itemid=99

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20081001/SPORT/830984324/
1017/Sport/&/Skaneligan-vann-langloppsserie--’Riktigt-kul’


Vad som händer nästa säsong är inte klart, men det är inte helt omöjligt att jag kör ERF ett år till. Vi får se....